• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Rólunk írták

Winkler Gyula elvállalta a nemrégiben létrehozott Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének (SZMVSZ) fővédnöki tisztségét. Birtalan József az SZMVSZ elnöke még a kampány idején kereste meg az európai parlamenti képviselőt, hogy támogassa az újonnan létrejött vállalkozói szövetséget.

„Politikai munkám gyakorlata és személyes meggyőződésem szerint a romániai magyar, és különösen a székelyföldi vállalkozók megerősödése a jövőnk kulcskérdése. Minden székelyföldi magyar embernek joga van a jóléthez és ebben egy konszolidált vállalkozói réteg fontos szerepet fog játszani. A védnöki szerepet nem egy tiszteletbeli, hanem sokkal inkább gyakorlati tartalommal rendelkező mandátumnak képzelem el” – nyilatkozta Winkler Gyula, aki elmondta, megtisztelőnek tartja a felkérést.
Az európai parlamenti képviselő gratulált az új vállalkozói szövetség vezetőségének és örömét fejezte ki, hogy a SZMVSZ már első lépésben együttműködési szerződést írt alá a Kovászna Megye Kis- és Közép vállalkozók Szövetségével, az ASIMCOV-val.
„Nagyon fontosnak tartom, hogy erős érdekvédelmi szervezetei legyenek a vállalkozóknak, különösen most a gazdasági válság idején, együttes fellépéssel könnyebben tudják megvédeni befektetéseiket, könnyebben tudják megtartani munkatársaikat” – mutatott rá Winkler Gyula.
A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége 24 alapító taggal indul, és fő céljai között szerepel többek között a mikrovállalkozók támogatása és érdekeinek képviselete, a gazdasági versenyképesség növelése, együttműködés kiépítése a helyi önkormányzatokkal, civilszervezetekkel, szakintézményekkel, valamint üzletember-találkozókon, szemináriumokon, konferenciákon, kiállításokon és vásárokon való részvétel.

Winkler Gyula elvállalta a nemrégiben létrehozott Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének (SZMVSZ) fővédnöki tisztségét. Birtalan József, az SZMVSZ elnöke még a kampány idején kereste meg az európai parlamenti képviselőt, hogy támogassa az újonnan létrejött vállalkozói szövetséget.

„Politikai munkám gyakorlata és személyes meggyőződésem szerint a romániai magyar és különösen a székelyföldi vállalkozók megerősödése a jövőnk kulcskérdése. Minden székelyföldi magyar embernek joga van a jóléthez és ebben egy konszolidált vállalkozói réteg fontos szerepet fog játszani. A védnöki szerepet nem egy tiszteletbeli, hanem sokkal inkább gyakorlati tartalommal rendelkező mandátumnak képzelem el" – nyilatkozta Winkler Gyula, aki elmondta, megtisztelőnek tartja a felkérést. Az európai parlamenti képviselő gratulált az új vállalkozói szövetség vezetőségének, és örömét fejezte ki, hogy a SZMVSZ már első lépésben együttmûködési szerződést írt alá a Kovászna Megye Kis- és Középvállalkozók Szövetségével, az ASIMCOV-val.
„Nagyon fontosnak tartom, hogy erős érdekvédelmi szervezetei legyenek a vállalkozóknak, különösen most, a gazdasági válság idején, együttes fellépéssel könnyebben tudják megvédeni befektetéseiket, könnyebben tudják megtartani munkatársaikat" – mutatott rá a vállalkozószövetségek erejére Winkler Gyula.
A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének vezetősége június 18- án megalakulása alkalmából sajtótájékoztatót tartott, és a média jelenlétében írták alá az együttmûködést az ASIMCOV-val. A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége 24 alapító taggal indul, és fő céljai között szerepel egyebek között a mikrovállalkozók támogatása és érdekeinek képviselete, a gazdasági versenyképesség növelése, együttmûködés kiépítése a helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, szakintézményekkel, valamint üzletember- találkozókon, szemináriumokon, konferenciákon, kiállításokon és vásárokon való részvétel.

„Jogok illetik azt is, aki eltartja magát és adót fizet" jelszóval mutatkozott be tegnap a nemrég megalakult Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZVMSZ). Az érdekképviseleti szervezet tegnapi, sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatkozásán helyi vállalkozók, politikusok és a Kovászna megyei Kis- és Középvállalkozások Szövetségének képviselői is részt vettek.

Az SZVMSZ a jövőben szervezett formában akar hatékonyan segíteni a jelenleg válságban lévő gazdaság és a kusza kormányintézkedések miatt a leginkább sújtott szférában tevékenykedőknek – hangzott el a rendezvényen. A társulásnak határozott az álláspontja arról, miként teremthető törvényes keret arra, hogy a mikrovállalkozók szervezett formában érvényesítsék érdekeiket. Ugyanakkor az SZVMSZ tagjait nem csupán objektív tanácsokkal, információkkal segíti, hogy ezek révén növelje a gazdasági versenyképességet, de megteremti annak a lehetőségét is, hogy a térség mikrovállalkozói eljuthassanak kül- és belföldi szakmai konferenciákra, előadásokra, üzletember-találkozókra is.
„A mikrovállalkozásokat általában nem magas szakképzettségű emberek hozzák létre, legtöbb esetben egzisztenciateremtő vállalkozások, amik a megélhetést szolgálják, legfontosabb problémájuk az információszerzés nehézsége, illetve az anyagi források megszerzése" – fejtette ki a rendezvény házigazdája, László János székelyudvarhelyi üzletember. A társulás szükségességét a csatlakozott vállalkozók is belátták. Ahogy Bara Gábor kisvállalkozó fogalmazott: „Azért csatlakoztam, mert együtt lehetünk erősek, és az összefogás által jobb eredményeket érünk el".
„A mikrovállalkozásokat a magas mobilitás jellemzi: a régiek megszűnnek, újak jönnek létre" – fogalmazott Birtalan József, az SZVMSZ elnöke. Hozzátette: nincs egy általános kép arról, hogy pontosan kik a mikrovállalkozók, milyen szakterületeken dolgoznak, milyen gondjaik vannak, hány alkalmazottat foglalkoztatnak. Ennek ellenére vannak statisztikai adataik, mondta el Birtalan, de azt szeretnék megtudni, hogy „mi van a számok mögött".
Az SZVMSZ jelenleg 24 tagot számlál, a hozzájuk való csatlakozás feltétele, hogy a vállalkozás eleget tegyen a mikrovállalkozás követelményeinek: azaz legtöbb tíz személyt foglalkoztasson, és éves forgalma ne haladja meg a kétmillió eurót.
Az SZMVSZ fővédnöke Winkler Gyula európai parlamenti képviselő. A találkozón Birtalan József elnök és Bagoly Miklós, az ASIMCOV Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozások Szövetségének elnöke aláírta azt az együttműködési kapcsolatot megerősítő nyilatkozatot, amely a székelyföldi mikrovállalkozók közös jövőjének egyik alapdokumentuma.

Szövetségi hírek

KÖZLEMÉNY: Adók-illetékek 2024-re Székelyudvarhelyen

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége vezetőtanácsa a...
2023-11-24 15:20:31

Köszönjük

  A tegnap dr. Vas-Tifán Attila ortopéd szakorvos...
2023-11-21 20:07:06

KÖZLEMÉNY: Újjáalakult a Női Vállalkozók Munkacsoportja (SZMVSZ NVM)

  KÖZLEMÉNY   Újjáalakult a Székelyudvarhelyi...
2023-11-02 18:44:43

Közlemény: Vállalkozók díjazása

  A székelyudvarhelyi Őszi Vásár keretében, a helyi...
2023-09-25 10:27:37
Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2024.04.14.

Ismét drágul a cigaretta, idén már másodszor Ez a második emelés az év eleje óta, miközben a...

Sajtófigyelő 2024.04.07.

Uniós viszonylatban Bulgáriában és Romániában drágult a legnagyobb mértékben a hús egy év alatt A...

Sajtófigyelő 2024.03.31.

Eurostat: Romániában közelít az uniós átlaghoz az egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson számított...
Előadások

Gazdaság & FIATALOK - előadásssorozat középiskolás diákok számára

Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti...
2020-10-23 19:27:55

Aktuális pályázatok, COVID-támogatások

Csütörtökön, 2020. szeptember 03-án 09:00 órától került sor az EUROTOP Consulting pályázati cég...
2020-09-03 14:27:28

RESTART online konferencia erdélyi kis- és középvállalkozóknak

Az SZMVSZ részéről, mint a rendezvény partnere, fel szeretnénk hívni a figyelmeteket erre az...
2020-05-19 14:05:36

Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata