• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
 • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
 • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
 • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Programok

 

apply f2A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége és a Barbara Party Bistro közös programja: közös főzés, tanulás - SZABADIDŐS SZAKÁCSMŰVÉSZET!

Mert mi szó eshet 6 meghívott vállalkozó1 és/vagy gazdasági szakember, valamint egy séf jó hangulatú együttműködéséből? Valami, amire és amit mindannyian kíváncsian várunk :)...

A program 5-6 hónapos "csomagokban" lesz megszervezve, havonta egy alkalommal.

Az első alkalomra 2023. február 16-án kerül sor 18:00 órától, helyszínileg a Határpatak panzió konyhájában.

A tervezett, közösen és egyénileg is elkészítendő menü:

 • sertésbélszín roston
 • camabert sajt grillen
 • grillzöldésgek (gomba, brokkoli stb.)
 • szószok helyben

Az étkek, elkészítésük után, helyben elfogyasztásra kerülnek.

apply f2

 

1 Hogy lehet bekerülni a programba? A program résztvevőként csak férfiaknak szól: SZMVSZ-tag vállalkozóknak vagy SZMVSZ partnereknek. FŐZNI meghívottként vagy jelentkezőként (több jelentkező esetén szűrő feltételeket szabhatnak a szervezők) lehet bekerülni - KIBICKÉNT és az elkészült étkek közös elfogyasztójaként pedig a program támogatójaként.

 

Az SZMVSZ, valamint Péter Zsanett diákpolgármester közös, városi középiskolás felmérése alapján (938 kitöltés) az elmúlt héten értékelésre kerültek a székelyudvarhelyi középiskolák kedvenc oktatói.

20230201 kedvenctanarok 01Ez alkalomból Dr. Kálmán-Ungvári Kinga, a BBTE tanára tartott tartalmas előadást a több mint 30 megjelent pedagógus számára (értékeltek, kísérők, érdeklődők).

Az eseményt támogatta a Mini Erdély Park, valamint a SEPTIMIA - köszönjük Fazakas Szabolcsnak és Verzár Lórántnak!
Ugyanakkor köszönjük a Tanügyi Szabad Szakszervezetnek a helyszínt!

Gratulálunk a kedvenc tanároknak!!

 

? A Draupnir marosvásárhelyi pályázati tanácsadó cég képviselője új információkkal, tanácsadással várja díjmentesen az érdeklődő vállalkozókat az SZMVSZ irodában.

? Időpont: október 19., szerda 10:00 - 12:00.

? Helyszín: SZMVSZ iroda.

 

A program nem egy előadás formájában zajlik, hanem - létszámtól függően - egyéni vagy csoportos beszélgetések, konzultációk.

 

Csütörtökön, 2022. június 02-én, az SZMVSZ-nél az érdeklődő vállalkozóknak lehetőségük volt megismerni az aktuális pályázati / támogatási kiírásokat. Az információkat Parajdi Borbála, az Eurotop Consulting cég képviselője szolgáltatta.

Először az új cégek számára, nemsokára megjelenő Startup Nation program került kibeszélésre. Már több kiírása is volt ennek a pályázatnak, de mindig változtak a feltételek, és ezúttal is: például megjelent az önrész, mint esélynövelő elem, ugyanakkor csak azok jöhetnek szóba, akiknek nem volt még vállalkozásuk (hogy ilyen értelemben az egyéni vállalkozás hova tartozik, még nem teljesen tisztázott). És maximum 2 bevállalt majdani alkalmazottig kapunk plusz pontokat.

 

Az SZMVSZ konferenciát szervez a villamos energia és gáz témájában, „Energiapiac és energiaárak alakulása, lehetőségek és ajánlatok, promóciók” címmel.

20220127 szmvszkonf enelAz energiaárak elszabadulása miatt tömegesen dőlnek be az energiaszolgáltatók, amelyekből – az előrejelzések szerint – további pár hónapon belül valószínűleg csak néhány marad aktív. De miért szabadultak el valójában az energiaárak? És miért nem oldja meg a kompenzáció a szolgáltatók gondját? Hogyan válasszak szolgáltatót ilyen körülmények között? Milyen ajánlatok vannak?
Az előadó megpróbálja átláthatóvá tenni a történéseket, valamint bemutatni konkrét ENEL-ajánlatokat úgy a jogi-, mint a fizikai személyek részére (áram, gáz, áram + gáz, kiegészítők: kazán, szenzor, ellenőrzések stb.), megválaszolva a felmerülő kérdéseket.
Megjegyzés: az ENEL úgy az elektromos energia-, mint a gázpiacon jelen levő szolgáltatók TOP3-asában képviselteti magát, kb. 3,7 millió klienssel Romániában (kb. 55-45% arányban jogi- valamint természetes személyek).

A konferencia időpontja: 2022. január 27., 13:00 óra
Helyszín: Székelyudvarhelyi Tanügyi Szabad Szakszervezet előadóterme (TSZSZ, Kornis Ferenc 19.)
Előadók: Nagy Hunor: a Pixel Green Energy Kft. vezetője, ENEL-képviselő / Beszán Pál Richard: eladási menedzser
Program: előadások + kérdések-válaszok (teljes időtartam kb. 1-1,5 óra)

Meghívottak (résztvevők): Vállalkozók, háztartási fogyasztók (magánszemélyek/alkalmazottak); a helyek száma 40.

Regisztráció: kötelező (ingyenes) az alábbi elérhetőségen:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMgD_mF9JVs6TCvFfnl8jJLujM17zA_5Pq5FLWLmjWlqVjMA/viewform

Partnerek

 • Albert Schweitzer Alapítvány
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
 • Hargita Megye Tanácsa
 • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
 • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
 • Református Kollégium, Székelyudvarhely
 • SilCris Invest Kft.
 • Star rádió
 • Székelyudvarhely Önkormányzata