• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Szövetségi hírek

Számos újdonsággal jelentkezett az idén immár negyedszerre megszervezett húsvéti vásár. A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége és a Polgármesteri Hivatal közös szervezésében zajló eseménynek ezúttal is a Márton Áron tér adott otthont, ahol a szabadtéri sátrakban 80 helyi termelő és kézműves kínálta termékeit a nagyhéten, március 26-a és 28-a között.

Főként húsvéthoz köthető étkeket, ajándéktárgyakat lehetett vásárolni a három naposra duzzadt rendezvényen. A nagyhétre való tekintettel nem szerveztek szórakoztató programokat, de nem maradtak el a gyermekek számára szervezett foglalkozások és versenyek. A húsvéti tojásfestő versenyre egy saját kezűleg dekorált tojással lehetett benevezni legkésőbb március 28-a, csütörtök 15 óráig az Info standnál. Idén is díjazták a legszebb húsvéti asztalt, maguk a vásárlók szavazhattak erről. Lehet közös fotót készíteni a Tavasz Tündérrel, ezeket a képeket a Facebook közösségi portálon versenyeztetik meg, az elsőt ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Nyerteseink a következő személyek:                 

Tojásfestő verseny:
- 0 -7 évesek, I díj Gavrila Szabó Andrea
- 8 - 10 évesek, I díj Gavrila Szabó Eszter
- 11 - 14 évesek Sándor Biborka

Legszebb húsvéti asztal:
- Salamon Éva

Bőség kosár tulajdonosa:
- Pál Béla

A vásár szervezői köszönik szépen a Deák Hús kft., az Elk Farm kft. és a Székelyföldi Legendárium felajánlásait, ajándékait.

 

.

Múlt héten a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének képviselőivel találkozott Bunta Levente polgármester.

A találkozón a szövetség részéről részt vett Birtalan József elnök, Jakab Áron Csaba és Marcu Constantin alelnökök.

A találkozó során szó esett egy innovációs felület létrehozásáról – az SZMVSZ, mint a kis- és mikrovállalkozókat képviselő szövetség számára –, a programban való részvételéről, illetve a majdani működtetésben vállalt szerepéről. Bunta Levente polgármester gazdasági missziók megszervezésének fontosságát szorgalmazta, ugyanis az itt megszerzett tapasztalatok nagyban hozzájárulnak a helyi vállalkozók tevékenységének hatékonyabbá tételéhez.

Az SZMVSZ vezetői szintén a helyi és nemzetközi tapasztalatok fontosságát emelték ki, valamint a szövetség tapasztalatait ismertették. Bunta Levente a találkozó során kifejtette, hogy a városvezetés segíti a szükséges körülmények kialakítását a helyi gazdasági szereplők megerősödéséhez és a rendelkezésre álló eszközök révén Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala vállalkozásbaráttá válik. A város számára nagyon fontosak azok a szervezetek, amelyekkel karöltve dolgozni lehet térségünk gazdasági fejlesztésén.

Harmadszorra szervezi meg a Húsvéti Vásárt a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége március 30-31 között. A kétnapos renezvény helyszíne a Márton Áron tér.plakat a3 husvet-01kk

A vásáron főként házias termékeket kóstolhatnak és vásárolhatnak az érdeklődők. Bőséges kínálattal lesznek jelen a tej-, gyümölcs- és húsfeldolgozók, eszem-iszom standnál pihenhetnek meg a látogatók. Méhészeti- és péktermékek, kertészetek változatos kínálata színesíti a vásárt. A kézművesek húsvéti díszeket készítenek.
Foglalkozásokat szerveznek a gyerekeknek a Cimbora Tanulók Klubja és a Haáz Rezső Múzeum.
Idén is lesz tojásfestő verseny, melyre minden korosztályból jelentkezhetnek a gyerekek. Minden versenyző egy saját kezűleg dekorált tojással nevezhet be legkésőbb március 31-én, szombaton 15 óráig.  A festett tojásokból zsűri választja ki a legsikerültebbet, amelyet korosztályonként értékes díjjal jutalmazunk. A festett, rajzolt tojásokat elkészíthetik a helyszínen, a foglalkozás keretében is.
Ismét szavazhatnak a “Legszebb Húsvéti asztal”-ra! A látogatók szavazatai alapján díjat kap a legszebben megterített húsvéti asztal/stand tulajdonosa. A szavazók között kisorsoljuk a„Bőség kosarát”, mely hústermékeket tartalmaz.
A Húsvéti Vásár hivatalos megnyitója március 30-án, pénteken délben 12 órakor lesz. A megnyitóbeszédeket követi az Udvarhelyszék Fúvószenekar előadása.
Nyitvatartás: - pénteken 12-19 óra között
                     - szombaton 10-18 óra között
Tudnivalók a meghirdetett versenyekről:
- Tojásfestő verseny gyermekeknek: a hímes / festett  tojást szombaton 15 óráig lehet leadni az Info sátorban, eredményhirdetés, díjazás 17 órakor.
- Legszebb húsvéti asztal: a vásár látogatói legkésőbb szombaton 16 óráig az Info standnál levő szavazólapokkal voksolhatnak, kiértékelő, díjazás 18 órakor lesz.
Főtámogató: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala
További információkat az SZMVSZ iroda elérhetőségein kérhetnek.

SZMVSZ TAGSÁGI KÁRTYA Kedvezménnyel vásárolhatnak egymás közt az SZMVSZ tagok.

Harminc cég ajánlott fel kedvezményt a Szervezet tagjai számára, melynek értéke 3% és 50% között változik. A vállalkozók és az általuk felajánlott kedvezmény listáját az SZMVSZ honlapján nézhetik meg.

A vásárlásnál a Tagsági kártya felmutatásával jogosultak a tagok a kedvezményre. A Tagsági kártya érvénytelenné válik, ha a használója a szervezet által meghatározott határidőig nem fizette ki a tagsági díjat (évente március 31.).

Az SZMVSZ év végi rendezvényén osztottuk ki a vállalkozóknak a Tagsági kártyát. A 2011. december 16-án szervezett díszvacsorán közel 35 vendég búcsúztatta az évet: énekelt Abodi Nagy Blanka és nevettetett az Open Stage – Székelylend. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere. Azok a tagok, akik nem tudtak jelen lenni rendezvényünkön, Tagsági kártyájukat átvehetik az SZMVSZ irodában.

A szellemi tulajdon megvédésében nyújt tanácsadást és az ügyintézésben konkrét segítséget a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége. Hargita megyében egyedülálló szolgáltatással bővült december 8-tól az SZMVSZ tevékenységi köre - a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos ingyenes tájékoztatás és az oltalmi eljárásokban nyújtott ügyintézés.

 Az OSIM Sepsiszentgörgyön működő regionális irodájának segítségével (partnerek az Országos Szabadalmi és Védjegy Hivatal és az ASIMCOV), a szövetség által működtetett székelyudvarhelyi kirendeltség létrejöttét és szolgáltatásait Birtalan József, a SZMVSZ elnöke és Stanciu Adelina szaktanácsadó, a sepsiszentgyörgyi OSIM regionális irodájának ügyvivője közös sajtótájékoztatón jelentették be és ismertették.

 A szellemi tulajdon jogvédelem alá helyezése egy vállalkozás sikerének kulcsa, mert egyaránt védelmet, biztonságot nyújt a vállalkozónak és az általa előállított terméknek, szolgáltatásnak is - hangsúlyozta a szabadalom és védjegy megszerzésében tapasztalt szakember, Stanciu Adelina ügyvivő.

„Székelyudvarhely felkerült az európai szellemi és iparjogvédelem térképére”- summázta a kirendeltség létrejöttének jelentőségét Birtalan. Hozzátette: az SZMVSZ új szolgáltatásának célja, felhívni a védjegy és szabadalom fontosságára az udvarhelyi vállalkozók figyelmét, ugyanakkor segítséget nyújtani a termékek, logók és márkanevek levédésében, a szabadalmi eljárások törvényes procedúrájának lebonyolításában.

A Kossuth utca 43. szám alatt található SZMVSZ székhelyen működő kirendeltségen egyelőre a sepsiszentgyörgyi szakember tájékoztatja az érdekelteket, de cél egy saját, a témában jártas szakértő kiképzése is- tette hozzá Birtalan.

 Az irodában a védjeggyel, szabadalmi eljárásokkal kapcsolatos témában az érdekelteknek ingyenesen nyújt tájékoztatást Stanciu Adelina, ügyvivő. Az ügyfeleket előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk. Időpont egyeztetésért és bővebb információkért a 0748-348593-as telefonszámon, illetve az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet érdeklődni.

Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2024.04.14.

Ismét drágul a cigaretta, idén már másodszor Ez a második emelés az év eleje óta, miközben a...

Sajtófigyelő 2024.04.07.

Uniós viszonylatban Bulgáriában és Romániában drágult a legnagyobb mértékben a hús egy év alatt A...

Sajtófigyelő 2024.03.31.

Eurostat: Romániában közelít az uniós átlaghoz az egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson számított...
Rólunk írták

Nem támogatják a szülők

  A közösség véleményébe enged betekintést a Szé­kely­ud­var­helyi Magánvállal­ko­zók Szövetségének...
2023-06-10 09:57:51

Bővebben ...

A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége kiáll a tanárok mellett

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége kiáll a tanárok mellett, úgy vélik, ha valaki...
2023-06-09 06:54:38

Bővebben ...

Egy fél évig nem kaptak számlát, aztán jött a meglepetés

  Több hónapos csend után hatalmas számlák lepték meg a vállalkozókat, volt olyan is, akinek ez a...
2023-03-31 08:02:01

Bővebben ...

Előadások

Gazdaság & FIATALOK - előadásssorozat középiskolás diákok számára

Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti...
2020-10-23 19:27:55

Aktuális pályázatok, COVID-támogatások

Csütörtökön, 2020. szeptember 03-án 09:00 órától került sor az EUROTOP Consulting pályázati cég...
2020-09-03 14:27:28

RESTART online konferencia erdélyi kis- és középvállalkozóknak

Az SZMVSZ részéről, mint a rendezvény partnere, fel szeretnénk hívni a figyelmeteket erre az...
2020-05-19 14:05:36

Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata