• EUR [ 1 Euró ] = 4.708 lej
  • USD [ 1 Amerikai dollár ] = 4.137 lej
  • GBP [ 1 Angol font ] = 5.319 lej
  • HUF [ 1 Magyar forint ] = 0.0147 lej
Tagok
Rólunk írták

 

Elismerésben és jutalomban részesítette a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) azt a két diákcsapatot, amelyek az első és harmadik díjat szerezték meg a 10. GTK Középiskolás Üzleti Terv versenyén Kolozsváron.

 

A 10. GTK Középiskolás Üzleti Terv versenyt december 10-én tartották, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karán. 17 középiskola 42 csapata mérte össze tudását, a rangos verseny döntőjén az előzetes értékelések alapján a húsz legjobb csapat mutatta be ötleteit, üzleti terveit a szakemberekből álló zsűri előtt. A versenyen a legjobb három helyezést elértek közül ketten is székelyudvarhelyiek voltak, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium csapata az első helyen végzett, míg a Tamási Áron Gimnázium csapata a harmadik helyen végzett.

Őket jutalmazta szerda délután a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége a Harghita Business Centerben.

 

Első díjat nyert a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium csapata (Antonya Zsombor, Kacsó Nimród, Sándor István és Szilágyi Mónika-Mária) a GTK Középiskolás Programjának üzleti tervek versenyén, míg a harmadik díjat a szintén helyi Tamási Áron Gimnázium csapata (Balázs Tamás, Both Dániel, Hadnagy Magor, Ilyés Tamás) tudhatja magának.

„Büszkék vagyunk rátok, az eredményeitek magukért beszélnek” – fogalmazott Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke, megköszönve a diákoknak erőfeszítéseiket és azt, hogy jó a hírét vitték Székelyudvarhelynek. Ezek után egyenként nyújtotta át a tanulóknak a szövetségükbe tartozó vállalkozók által összeállított ajándékcsomagokat, majd egyenként szólaltak fel a felkészítő tanárok, akik mind egyetértettek abban, hogy nagyobb figyelmet kellene szenteljen a városvezetés a tehetséges diákokra, ugyanakkor a vállalkozók részéről is több támogató programra lenne szükség. - írja a Székelyhon.

 

Forrás: szekelyfold.ma

 

Az első és a harmadik helyezést is székelyudvarhelyi diákok nyerték el a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) Középiskolás Programjának erdélyi szintű versenyén Kolozsváron, ahol üzleti tervek mérettettek meg. A tanulókat a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) jutalmazta szerdán.

 

Első díjat nyert a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium csapata (Antonya Zsombor, Kacsó Nimród, Sándor István és Szilágyi Mónika-Mária) a GTK Középiskolás Programjának üzleti tervek versenyén, míg a harmadik díjat a szintén helyi Tamási Áron Gimnázium csapata (Balázs Tamás, Both Dániel, Hadnagy Magor, Ilyés Tamás) tudhatja magának – közölték a szerdai eseményen. Azt is kihangsúlyozták, hogy a református iskola diákjait Lőrincz Edit, míg a katolikusét Dimén-Varga László és Bálint Csaba készítették fel a megmérettetésre. Az eredmény már csak azért is jelentős, mert összesen negyvenhét csapat versenyzett az erdélyi szintű vetélkedőn.

„Büszkék vagyunk rátok, az eredményeitek magukért beszélnek” – fogalmazott Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke, megköszönve a diákoknak erőfeszítéseiket és azt, hogy jó a hírét vitték Székelyudvarhelynek. Sajnálatát fejezte ki ugyanakkor, hogy ezt más nem értékelte a városban.

Ezek után egyenként nyújtotta át a tanulóknak a szövetségükbe tartozó vállalkozók által összeállított ajándékcsomagokat, majd egyenként szólaltak fel a felkészítő tanárok, akik mind egyetértettek abban, hogy nagyobb figyelmet kellene szenteljen a városvezetés a tehetséges diákokra, ugyanakkor a vállalkozók részéről is több támogató programra lenne szükség. 

A fiatalok megköszönték oktatóik segítségét, és elmondták, nem kis megpróbáltatás van mögöttük, nehéz volt a felkészülés, viszont mindenképp megérte dolgozni.

 

Forrás: székelyhon.ro

 

Az építkezésekben érdekelteknek segít a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) által kiadott Építkezési Lánc című katalógus, amely elérhető nyomtatott formában, de lapozható, illetve le is tölthető a szervezet honlapjáról.

Az építkezéshez kötődő tervezési és kivitelezési folyamatok különböző szintjeit lefedő vállalkozások és szolgáltatásaik bemutatásával, elérhetőségeivel is szolgáló katalógussal jelentkezett a SZMVSZ.

„Az elmúlt időszakban számos vállalkozó és önkormányzat, továbbá beruházók, befektetők és fejlesztők is jelezték a szövetségünk felé igényüket egy tematikus katalógust illetően, amelyből egy adott szakterület minden részletére vonatkozóan találhatnak szolgáltatót, kivitelezőt” – ismertette a kiadványt Jakab Áron Csaba SZMVSZ-elnök. Elmondta, hogy a vállalkozói szervezet gondozásában megjelent, Székelyudvarhely határain is túlnyúló Építkezési Lánc címet viselő katalógus első kiadásával az építkezésekben érdekelteknek próbálnak segíteni.

 

Megtorpanás és rossz hangulat jellemzi a cégeket és cégvezetőket a Transtelexnek nyilatkozó székelyföldi vállalkozói szervezetek vezetői szerint, akik úgy vélik, hogy a helyzeten a minimálbér emelésével kapcsolatos politikai elképzelések sem segítenek. Utóbbiról jellemzően úgy vélekednek, hogy a döntéshozóknak a belengetett lépésekkel ezúttal sem az életszínvonal növelése lesz a célja, hanem a plusz adóbevételek utáni „éhség”, ráadásul, „ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk”, várhatóan ezúttal sem hatástanulmányok alapján döntenek az emelés mértékéről.

 

A minimálbér emelésének témája szeptember elején kavart nagy port a kormánykoalícióban, amikor Marius Budăi munkaügyi miniszter bejelentette, hogy az általa vezetett minisztérium a törvény által meghatározott legkisebb fizetés több mint 17%-os emelését javasolja januártól. A tárcavezető politikai alakulata, a Szociáldemokrata Párt (PSD) éppen múlt héten jelezte, hogy továbbra is kitartanak a bruttó 3000 lejes minimálbérrel kapcsolatos álláspontjuk mellett, miután a munkavállalók tisztességes megélhetésével kapcsolatos direktívát fogadtak el EU-s szinten. Székelyföldi vállalkozói szervezeteket kérdeztünk arról, hogy mi az álláspontjuk a legkisebb fizetés emelésével kapcsolatos tervekről, emellett arra is rákérdeztünk, hogy milyen hangulatot tapasztalnak a cégvezetők körében a mostani gazdasági kontextusban.

Szövetségi hírek

KÖZLEMÉNY: Adók-illetékek 2024-re Székelyudvarhelyen

  A Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége vezetőtanácsa a...
2023-11-24 15:20:31

Köszönjük

  A tegnap dr. Vas-Tifán Attila ortopéd szakorvos...
2023-11-21 20:07:06

KÖZLEMÉNY: Újjáalakult a Női Vállalkozók Munkacsoportja (SZMVSZ NVM)

  KÖZLEMÉNY   Újjáalakult a Székelyudvarhelyi...
2023-11-02 18:44:43

Közlemény: Vállalkozók díjazása

  A székelyudvarhelyi Őszi Vásár keretében, a helyi...
2023-09-25 10:27:37
Gazdasági sajtófigyelő

Sajtófigyelő 2024.03.24.

130 alkalmazottját bocsátotta el egy székelyudvarhelyi készruhagyár Janó Edit szerint a...

Sajtófigyelő 2024.03.17.

15 millió eurót fektet be Kovászna megyében az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztő A...

Sajtófigyelő 2024.03.03.

Románia megkapta az első hivatalos véleményt az OECD-csatlakozásáról A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési...
Előadások

Gazdaság & FIATALOK - előadásssorozat középiskolás diákok számára

Az SZMVSZ társzervezője és szakmai partnerre 2018 óta a „Vállalkozz okosan” székelyföldi üzleti...
2020-10-23 19:27:55

Aktuális pályázatok, COVID-támogatások

Csütörtökön, 2020. szeptember 03-án 09:00 órától került sor az EUROTOP Consulting pályázati cég...
2020-09-03 14:27:28

RESTART online konferencia erdélyi kis- és középvállalkozóknak

Az SZMVSZ részéről, mint a rendezvény partnere, fel szeretnénk hívni a figyelmeteket erre az...
2020-05-19 14:05:36

Fotógaléria

Partnerek

  • Albert Schweitzer Alapítvány
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
  • Hargita Megye Tanácsa
  • Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége (ASIMCOV)
  • OSIM: Szabadalmi- és Védjegyoltalmi Hivatal
  • Református Kollégium, Székelyudvarhely
  • SilCris Invest Kft.
  • Star rádió
  • Székelyudvarhely Önkormányzata