Nyomtatás
Kategória: Törvények, rendeletek

 

Szükséges iratok ÁFA igényléshez

Az ÁFA igénylésének vagy törlésének kockázat értékelésére vonatkozó kritériumok meghatározásáról az OPANAF 2856/2017 rendelkezik. Letöltés innen.

  1. 010 –es nyomtatvány kitöltése 2 példányban (eredeti). Letöltés innen.
  2. Saját felelősségre kiállított nyilatkozat a vállalat összes adminisztrátorától és részvényeseitől, amiből kitűnik, hogy a vállalat hol végzi a tevékenységét. A cég székhelyén, illetve munkapontjain milyen tevékenységet végez. Mellékelni szükséges másolatot a hitelesítési nyilatkozatról (certificat constatator). Nyilatkozatminta innen (.doc állomány: letöltéshez jobb gombbal kattintsunk a linkre, majd "hivatkozott tartalom mentése").
  3. Saját felelősségre kiállított nyilatkozat a vállalat összes adminisztrátorától és részvényeseitől, amiből kitűnik, hogy nem követtek el bűncselekményt az előírt törvény alapján. Nyilatkozatminta innen (.doc állomány:letöltéshez, mint előbb).
  4. A cég adminisztrátorainak és részvényeseinek személyi igazolvány másolata; külföldieknek szükséges ennek a hivatalos fordítása.
  5. Az adminisztrátorok saját felelősségre kiállított nyilatkozata vagy jövedelembevallása, mint fizikai személyként megvalósított utolsó 12 havi jövedelem; külföldieknek szükséges ennek a hivatalos fordítása.
  6. Utolsó havi banki kivonat (extras de cont).
  7. Könyvelővel kötött szerződés másolata és a könyvelő érvényes engedélyének másolata (aviz).
  8. Dokumentumok, amiből kitűnik, hogy a vállalat legálisan használja a székhelyének, munkapontjainak területeit. (contract de proprietate, inchiriere, comodat + másolat).
  9. Hitelesítési nyilatkozat, amit a dokumentum leadásának napján kell kikérni az ANAF székhelyének 12-es számú irodájából (Székelyudvarhelyen).
  10. Utolsó havi mérleg (balanta de verificare).

A fenti iratokon kívül ajánlott az alábbi iratokat is csatolni, mégpedig:

Megjegyzés: