Nyomtatás

A szellemi tulajdon megvédésében nyújt tanácsadást és az ügyintézésben konkrét segítséget a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége. Hargita megyében egyedülálló szolgáltatással bővült december 8-tól az SZMVSZ tevékenységi köre - a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos ingyenes tájékoztatás és az oltalmi eljárásokban nyújtott ügyintézés.

 Az OSIM Sepsiszentgörgyön működő regionális irodájának segítségével (partnerek az Országos Szabadalmi és Védjegy Hivatal és az ASIMCOV), a szövetség által működtetett székelyudvarhelyi kirendeltség létrejöttét és szolgáltatásait Birtalan József, a SZMVSZ elnöke és Stanciu Adelina szaktanácsadó, a sepsiszentgyörgyi OSIM regionális irodájának ügyvivője közös sajtótájékoztatón jelentették be és ismertették.

 A szellemi tulajdon jogvédelem alá helyezése egy vállalkozás sikerének kulcsa, mert egyaránt védelmet, biztonságot nyújt a vállalkozónak és az általa előállított terméknek, szolgáltatásnak is - hangsúlyozta a szabadalom és védjegy megszerzésében tapasztalt szakember, Stanciu Adelina ügyvivő.

„Székelyudvarhely felkerült az európai szellemi és iparjogvédelem térképére”- summázta a kirendeltség létrejöttének jelentőségét Birtalan. Hozzátette: az SZMVSZ új szolgáltatásának célja, felhívni a védjegy és szabadalom fontosságára az udvarhelyi vállalkozók figyelmét, ugyanakkor segítséget nyújtani a termékek, logók és márkanevek levédésében, a szabadalmi eljárások törvényes procedúrájának lebonyolításában.

A Kossuth utca 43. szám alatt található SZMVSZ székhelyen működő kirendeltségen egyelőre a sepsiszentgyörgyi szakember tájékoztatja az érdekelteket, de cél egy saját, a témában jártas szakértő kiképzése is- tette hozzá Birtalan.

 Az irodában a védjeggyel, szabadalmi eljárásokkal kapcsolatos témában az érdekelteknek ingyenesen nyújt tájékoztatást Stanciu Adelina, ügyvivő. Az ügyfeleket előzetes bejelentkezés alapján fogadjuk. Időpont egyeztetésért és bővebb információkért a 0748-348593-as telefonszámon, illetve az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet érdeklődni.