Nyomtatás

Nagy sikere volt a II. Húsvéti Vásárnak

Vásárosokban és vásárlókban is bővelkedett a hétvégi II. Húsvéti Vásár.
A szeszélyes áprilisi időjárás miatt kicsit kockázatos volt, de végül igazi telitalálatnak bizonyult az idei vásár új helyszíne, a Patkó. A borús, esős, szeles időjárás ellenére a Márton Áron téren felállított negyven sátor egy percre sem maradt látogató, vásárló nélkül. Volt aki csak nézegette, volt, aki megkóstolta és volt, aki meg is vásárolta a helyi kereskedők kínálta finomságokat. A legnagyobb sikere a hagyományos házi készítményeknek volt.

A gyermekeknek meghirdetett tojásfestő verseny is jó ötletnek bizonyult: 5-12 éves gyerekek neveztek be hagyományos és kreatív rajzokkal díszített tojásokkal. Három tagú zsűri (Lőrincz Zsuzsanna, Róth András, Szőcs Klára) választotta ki a legszebbeket:
- I díj: Nagy Noémi Anita (100 lejes könyv vásárlási utalvány)
- II. díj: Kovács Orsolya (75 lejes könyv vásárlási utalvány)
- III. díj: Kocsis Andrea, (50 lejes könyv vásárlási utalvány)   
A szervezők minden versenyzőnek biztosítanak ajándékot, akik nem vették át, megtehetik az SZMVSZ irodában hétköznapokon 9-13 óra között
A Legszebb Húsvéti Asztal díját Szőcs Klára szalmafonó vehette át, aki a látogatók  szavazatai alapján érdemelte ki a címet (díj: Deák Prod húsfeldolgozó ajándékcsomgja)
A szavazók között kisorsolt nyeremények közül a bőség kosarát Bán Ferenc, a Gordon Prod tejtermék-csomagját Magyari Tünde, míg a Lactis tejtermék csomagját Kocs Ágnes nyerte.
A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont könyveket ajánlott fel, ezek nyertesei: Sebők József, Szőke Zoltán, Fancsali Kálmán, Gál Réka, Czikmantori Annamária, Elekes Levente – mindannyian székelyudvarhelyiek, illetve két varsági résztvevő, Nagy Anna-Timea és Magyari Dalma.
A Color Line festékforgalmazó felajánlását (beltéri fehér falfesték 60 négyzetméterre) az udvarhelyi László Judit nyerte.
A nyeremények átvehetők az SZMVSZ irodában.

A SZMVSZ elnöksége köszönetet mond mindazoknak, akik támogatásukkal, részvételükkel hozzájárultak a vásár sikeréhez!