Nyomtatás

Rendkívüli éves közgyűlés

Több mint két órás rendkívüli közgyűlésen fogadták el az SZMVSZ 2011-es tevékenységi- és költségvetési tervezetét, illetve választottak Varga Zita Anna személyében új alelnököt a megjelentek.
Az április 14-én, csütörtökön 16 órára a Junior konferenciatermébe összehívott éves közgyűlésen a 48 SZMVSZ tagból 21-en képviseltették magukat. A napirendi pontok törvényes elfogadásához szükséges, fele plusz egy létszám hiányában a szövetség vezetősége 17 órától rendkívüli közgyűlést hívott össze.
A rendkívüli gyűlés szabályosan, az összehívóban előzetesen közzétett napirendi pontok sorrendjének betartásával, Birtalan József elnök elnök vezetésével zajlott.
Elsőként a 11 új tag felvételét szavazták meg, majd a résztvevők meghallgatták és elfogadták a SZMVSZ 2010-es évi tevékenységi és pénzügyi beszámolóját, illetve az előterjesztett kilenc új határozatot is. Elvi szavazat született továbbá a Szövetség alapszabályzatára vonatkozó módosító javaslatok (többek közt az elnökségi tagokra vonatkozó szigorítások, székhely-módosítás) kapcsán is. A kilenctagú elnökségből nemrég leköszönt Antal Lóránt alelnök helyére Varga Zita Anna (Zizo’s Green Globe kft., ügyvezető igazgató)  jelentkezett – neki az összes megjelent tag bizalmat szavazott.  Pozitív döntés született az ötödikként napirendre tűzött, Sebestyén Kinga ügyvezető elnök által ismertetett 2011-es év tevékenységi és költségvetési tervet illetően is.
A közel két órás közgyűlés hatodik, egyben utolsó napirendi pontjánál több új, a tagok közötti kapcsolattartás erősítésére és a szövetség tevékenységének népszerűsítésére vonatkozó javaslat is elhangzott. Elvi megállapodás jött létre többek közt egy úgynevezett tagsági kártya kibocsátásáról, amelynek egyrészt a tagságon belüli, egymásnak felajánlott kedvezmények szempontjából volna gyakorlati haszna, ugyanakkor mint reklám- és marketing eszköz is hasznosítható lenne.