Nyomtatás

 

A hétvégén a Junior Business Club egyesület szervezésében Sepsiszentgyörgyön találkoztak a székelyföldi vállalkozó szervezetek vezetői. A Fórum alkalmával a vezetők megosztották egymással gyakorlatias tapasztalataikat a gazdasági kapcsolatok megerősítése és a rendszeres együttműködés érdekében, továbbá újabb vállalkozásokat támogató kedvezmények kialakítást tárgyalták meg.

A meghívott vezetőket Karácsony Zsolt, az SZVSZF soros elnöke, JBC elnöke és a helyszínt biztosító Oltean Csongor, a StartUp HUB vállalkozásfejlesztési, felnőttoktatási és szakképzési központ társvezetője köszöntötte.

A fórum résztvevői az együttműködési formákkal kapcsolatos tapasztalatait osztották meg egymással - a gazdasági szervezetek működését, a klaszterek, az inkubátorházak és egyéb együttműködési formákat mutattak be egymásnak, annak érdekében, hogy a jó praktikák és bevált módszerekkel közösen tudjanak építkezni. Az eddigi közös elért eredmények hatására a SZVSZF újabb vállalkozásokat támogató kedvezmények kialakításáról is tárgyalt, amely érdekében tárgyalásba kezdenek több helyi vállalkozóval, akikkel közösen tudják növelni a helyben történő vásárlást és ösztönözni a helyi vállalkozók közötti együttműködést.

Az egyes érdekvédelmi beszámolókkal párhuzamosan hangot kaptak a vállalkozásokat negatívan érintő újabb törvények és/vagy törvényjavaslatok is, amelyekre megoldásokat kerestek.

A Fórum munkájáról szóló sajtóközleményt itt olvashatják.