Nyomtatás

 

A székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium és a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége márciusban hirdette meg a III. „VÁLLALKOZZ OKOSAN” székelyföldi középiskolás üzleti terv vetélkedőt, melynek döntőjére a hét végén, május 21-én kerül sor a Református Kollégiumban, valamint a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal Szent István termében (a nevezési határidő 2022. április 06. 16:00 óra volt, a pályamunkák beküldési határideje pedig 2022. május 06. 16:00 óra.

A csapat egy olyan reális, valós adatokon alapuló megvalósítható vállalkozás tervét dolgozza ki (különleges tekintettel az innovatív megoldásokra), amelynek a kezdő tőkéje maximum 10 000 Lej lehet, és amelyhez - esetleg - életszerű módon és mértékben indokolt összegű hitelt, vagy egyéb finanszírozási lehetőséget igényeljen.

Az egyértelmű oktatási és vállalkozásorientált oldal mellett fontos szempontok vezérelték a szervezőket a program megszervezésekor: erősítheti az összetartozás érzését, tapasztalati tőkét, támpontokat adhat a szülőföldön maradáshoz – megmaradáshoz.

A zsűri:

A vetélkedőt a vállalkozói szféra is felkarolta, többek közt, kiemelten a Melinda Impex cégcsoport, a Color Metal és a Celiqum.

 

A programot támogatja Székelyudvarhely Önkormányzata.2019 varoslogo