Nyomtatás

Egyre több állásfoglalás, tiltakozás történik az üzemanyag drágulása miatt. Megkérdeztünk néhány sofőrt, mit gondolnak erről, és tiltakoznak-e a drágulás ellen. Az utóbbi időben az üzemanyagárak emelkedésétől hangos a média. A felháborodást az amúgy sem olcsó termék literenkénti árának radikális növekedésének lehetősége indította be.

Az üggyel kapcsolatosan már több tiltakozó és figyelemfelkeltő megmozdulás volt, több érdekvédelmi szervezet is álláspontot foglalt a várható drágítással kapcsolatosan. Legutóbb az SZMVSZ és az udvarhelyi taxisok tiltakoztak az áremelések ellen.
Azonban néhány napja különböző kommunikációs csatornákon terjed egy olyan civil kezdeményezés, felszólítás, amely arra kéri a sofőröket, hogy amennyiben módjukban áll ne tankoljanak január 17-18-19-én. A civil mozgalom lényege a figyelemfelkeltés lenne, talán így figyelembe veszik az egyszerű ember szempontjait is. Szerkesztőségünk kíváncsi volt mit gondol a várható emelkedésről és a civil kezdeményezésről az „utca sofőrje".
Árpádot épp tankolás közben kérdeztük, bevallása szerint semmiképp nem kellene emelni az üzemanyag árán, nem szabadna drágább legyen mint máshol. „A civil kezdeményezésben részt veszek, ami figyelemfelkeltésnek jó, de nem hiszem, hogy lesz eredménye. Ha felviszik az árakat, akkor nem is tudom mi lesz, majd lehet jönnek az Ukránok és „bidonokban" árulják az olcsó benzint és akkor majd tőlük vesszük" – fogalmazott viccesen Árpád.
Egy mások sofőr, Csaba véleménye szerint az üzemanyag drágulása más területekre is kiterjed, így húzza magával az árakat, míg a fizetést persze nem. „Nem lenne olyan nagy gond az áremelkedés, ha fizetéseket is igazítanák utánunk. Én nem tankolok minden nap így megoldható, hogy 17-19 között se vegyek üzemanyagot. Hogy ez mennyire hasznos az kiderül utána, de az is lehet, hogy süket fülekre talál" – fejezte be mondanivalóját.
Harmadik autóvezetőnk Szilárd, akit szintén tankolás után kérdeztünk. Ő némileg másképp látja a helyzetet, ugyanis a kormányt okolja a megemelt adók miatt. „Ha a kormány közbelép, akkor másképp lesz, különben nincs amit tenni ellene. Ilyen hirtelen lázadásokkal nem fogják megoldani a helyzetet, a civil kezdeményezésnek sem látom értelmét, hiszen előtte vagy utána úgy is tankol mindenki, ezért nem lesz kiesése az benzinkutaknak" – magyarázta.
Ennél pozitívabban látta a helyzetet József, aki szerint igen is helye van a civil megmozdulásnak. „Én Udvarhelyre autóval ingázom. Eddig elég volt heti 50 lejre tankolnom, de ez most már kevés. A civil kezdeményezést jónak tartam és most a lépés is úgy jön ki, hogy nem fogok tankolni. A mozgalom, mint figyelemfelkeltés jó és kellenek az ilyen civil akciók. A hatása azonban kérdéses, de majd kiderül" – nyugtázta József.
És valóban ez a helyzet. Kiderül, hogy lesz-e eredménye, de elgondolkodtató dologra hívta fel a portálunk figyelmét egy szakmabeli.
„Az eladott üzemanyag 60 százalékát vállalatok veszik meg, akik hónap végén fizetnek. A készpénzes fizetés a maradék 40 százalék: az így fizetők mindig csak annyit tankolnak, amennyire éppen szükség van, ellentétben a céges autókkal, amiket csordultig töltenek. A civil kezdeményezésben ebből a 40 százalékból vesznek részt és ha mondjuk a fele nem megy tankolni, akkor sem érződik igazi a kiesés a kutak életében. Egy valós visszaesést a vállalatok tudnának generálni, ugyanis az már számottevő, ha egy cég 80-100 kocsiból álló autóparkja nem tölti tele autói tankját".
Elgondolkodtató, hogy milyen eszközökkel lehet tenni a kialakult helyzet ellen, azzal azonban egyet kell értenünk, hogy a civil akciónak igenis helye van, és függetlenül az eredményességtől, az még mindig több az elfogadásnál és a beletörődésnél.