Nyomtatás

 

Patronii de firme reuniți în Asociația Întreprinzătorilor Privați din Zona Odorhei (AIPZO/SZMVSZ) „resping categoric” modificările fiscale pe care Guvernul PNL-PSD-UDMR urmează să le introducă prin ordonanță de urgență, antreprenorii plângându-se că „o asemenea strategie de dezvoltare lipsită de realism” va „determina încetarea activității mai multor întreprinderi” și va „încuraja migrația forței de muncă în alte țări”.

 

Într-un comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro, asociația antreprenorială care reunește circa 170 de firme din zona Odorheiului Secuiesc, județul Harghita, și-a exprmat opoziția față de ordonanța de urgență de modificare a Codului fiscal, aprobată în primă lectură de Guvern:

Cu modificările fiscale preconizate, Guvernul nu ajută actorii economici epuizați de lipsa forței de muncă, efectele pandemiei, prețurile la energie ținute ridicate, inflația galopantă, ci prevede sarcini în plus față de cele existente în prezent.

Modificările anunțate, după părerea noastră, vor determina încetarea activității mai multor întreprinderi, vor încuraja migrația forței de muncă în alte țări și, implicit vor favoriza economia neagră.

Ceea ce va agrava situația este că veniturile suplimentare ale statului, generate odată cu implementarea modificărilor, nu servesc la întărirea și dezvoltarea investițiilor.

Nu putem susține o asemenea strategie de dezvoltare lipsită de realism, sustenabilitate, fără o perspectivă clară de viitor, motivată exclusiv de foamea de resurse publice!

 

Totodată, constatăm cu regret că în privința deciziilor legate de alocările speciale nefondate (de ex. pensii speciale) nu s-a reușit un consens atât de rapid … Recomandăm în primă fază o curățire în propria ogradă: colectarea eficientă a impozitelor și taxelor, lupta împotriva economiei subterane, eficientizarea sectorului public – și mai ales încurajarea investițiilor, care ar avea efectul de a menține forța de muncă tânără în interiorul granițelor după terminarea studiilor medii sau a facultății!

ASOCIAȚIA ÎNTREPRINZĂTORILOR PRIVAȚI DIN ZONA ODORHEI respinge categoric propunerile legate de impozitarea întreprinderilor micro, mici și mijlocii, respectiv a întreprinderilor individuale.

 

Forrás: startupcafe.ro