Nyomtatás

 

KÖZLEMÉNY
2021. október 01.

 

Hegedüs Csilla, az Európai Alapok Minisztériumának államtitkára látogatott el az SZMVSZ meghívására a vállalkozói szervezet székhelyére, hogy megbeszélést folytasson a helyi vállalkozók képviselőivel.

20211001 szmvsz hegeduscsilla 02A találkozón részt vett Ladányi László parlamenti képviselő, az SZMVSZ-t pedig Jakab Áron Csaba elnök, valamint Ambrus Sándor alelnök képviselték.

A találkozón a helyi vállalkozói szférát érintő pályázati és támogatási lehetőségek kerültek megbeszélésre, hangsúlyosan az Országos Helyreállítási Terv vonatkozásában, melynek részleteiben menő bemutatására került sor az államtitkár asszony részéről.

Megállapításra került, hogy a tervben meghatározott források egy része a vállalkozások fejlesztésére, míg a döntő többsége az önkormányzatok által eszközölt zöld fejlesztésekre és beruházásokra fordítható. Minden esetben elmondható, hogy a pályázatok mindegyike, legyenek azok önkormányzati vagy vállalkozói fejlesztések, a célul kitűzött zöld átállás feltételeit kell teljesítse. Ebbe kell illeszkedjen minden fejlesztés – erre kell felkészüljenek tehát a vállalkozók is.

A megbeszélésen szóba került az innováció támogatási rendszere, valamint a vidékfejlesztés egyes kérdései – ugyanakkor az érdekvédelmi szervezet javaslatai a szakoktatásra vonatkozóan, a duális oktatás jelenlegi állapota és fejlesztésének javasolt iránya.

A felek hangsúlyozták a döntéshozatal és érdekvédelmi szervezetek közötti kapcsolattartás fontosságát, illetve megegyeztek abban, hogy folytatják és rendszeressé teszik a találkozókat.