Nyomtatás

 

Feltérképezte, megfogalmazta az udvarhelyi vállalkozók panaszait, észrevételeit a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ), majd a dokumentumokat, javaslatokkal kiegészítve továbbította az illetékes minisztériumokhoz.

Két témában is javaslatokat fogalmaztak meg, egyik ezek közül a vállalkozók oktatást érintő meglátásokkal kapcsolatos, ezek többnyire a szakoktatás kérdésköréből származnak, ilyen a jelenlegi formájában egyre kevésbé igényelt duális oktatás rendszere, a szakiskolák működési hatékonyságának javítása, illetve a szakmai tapasztalat értékelése az oktatásban.

Tevékenysége során a vállalkozói szervezet több olyan témakört is feltérképezett, amelyek foglalkoztatják a székelyudvarhelyi vállalkozókat, lakosságot. Írásban fogalmazták meg a fakitermelés szigorú szabályozásának következtében hátrányt szenvedő helyi kisvállalkozások panaszait, a főként vidéki gazdákat foglalkoztató, a vadkárok elszámolásával, a kártalanítás módjával kapcsolatos kifogásokat, kiegészítve az ezekkel kapcsolatos javaslataikkal.

Az észrevételeket, javaslatokat tartalmazó dokumentumokat az SZMVSZ vezetősége (Jakab Áron Csaba elnök, Ambrus Sándor és Burus Tibor alelnök) a múlt héten személyesen adta át Kallós Zoltán oktatási államtitkárnak, illetve Tánczos Barna környezetvédelmi miniszternek.

A miniszterrel tartott találkozó során az elöregedett, környezetszennyezőbb személygépkocsikkal kapcsolatos, az Európai Unió által elvárt intézkedést illetően különböző alternatívák merültek fel a tárcavezető részéről, annak hangsúlyozásával, hogy ezen intézkedés jelen életszínvonal mellett egyértelműen sok tulajdonost fájdalmasan érinthet.

„Az, hogy a legmagasabb szinten képviselhettük vállalkozóink javaslatát, nagy előrelépés számunkra, helyi gazdasági élet képviselői számára. Azt tapasztalhattuk, hogy kezdeményezésünk ezen találkozókra, megbeszélésekre pozitív fogadtatásra talált, és ez valós reményt ad a változásra, a dolgok kedvező irányba való elmozdulására, amire nagy igény volna” – nyilatkozta a Maszolnak a miniszteri és államtitkári szintű találkozót követően Jakab Áron Csaba SZMVSZ-elnök.

 

Forrás: maszol.ro