Nyomtatás

Székelyudvarhely mindenekelőtt!
- polgármesterjelöltek vitaestje -

A vállalkozói szférának már hagyománya van Székelyudvarhelyen a hasonló jelöltviták kezdeményezésében és szervezésében, bár eddig egyik sem kecsegtetett olyan eredménnyel, mint a jelenlegi, amikor először sikerült a gazdasági élet szereplőinek (Harghita Business Center / HBC, Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége / SZMVSZ, Udvarhelyszéki Kis és Középvállalkozások Szövetsége / UKKSZ) és a Sztár rádió képviselőinek közösen tető alá hozni a polgármesterjelöltek vitáját.

Amint a 2020. szeptember 17., csütörtökön 17:00 órától a HBC udvarán felállított sátorban kezdődő eseményről a szervezők részéről elhangzott, ha a választás a demokrácia ünnepe, akkor az aspiránsjelöltek vitája talán maga a habos torta ezen az ünnepen. Abban bíznak, hogy amikor együtt láthatjuk ezeket a jelölteket, akkor derül majd ki igazán, tulajdonképpen ezeknek a jelölteknek milyen vízióik, milyen rövid- és hosszútávú céljaik vannak, ami egy erős támpont lehet a bizonytalanabb választópolgárok számára a lehető legjobb jelölt kiválasztásában.

A forgatókönyv szerint a vita egy olyan 135 perces esemény lesz, amely 3x45 perces szakaszokból fog állni - ebből az első kettőben (egymásnak feltett kérdések, valamint a nézők kérdéseire adott válaszok) csak a polgármesterjelöltek juthatnak szóhoz, míg a harmadik szakaszban (esettanulmány) kiegészítheti őket egy-egy, a részükről szabadon választott tanácsosjelölt.

A szervezők bíznak benne, hogy a többlépcsős egyeztetések során lefektetett konkrét játékszabályokat mindenki betartja, és egy sikeres, hiánypótló rendezvényre kerülhet így sor.

A vita moderátorát illetően, ezt a feladatot egy városon kívüli személy fogja ellátni: Grubisics Levente, a Sepsi rádió műsorvezetője segít majd ebben a szerepben a program lebonyolítása során.

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött: az erre a célra elkészített honlapon keresztül lehet jelentkezni a 35 helyre, ugyanakkor a jelentkezők között elsőbbséget fognak élvezni azok, akik a regisztráció során jelzik kérdésfeltételi szándékukat a jelöltek felé.

A program részletes forgatókönyvét, a regisztráció és az online kérdésfeltevés lehetőségét a következő címeken lehet elérni:

A vitát élőben fogja közvetíteni a Sztár Rádió!

Szasz Csaba - maszol.ro HBC - vita cover 2020 Star radio - online